008 Barraca de la Carena de les Garses

b serra garses 2 small


ES RECOLZAVA EN UN GRAN BLOC

 
INTRODUCCIÓ

 

Barraca enrunada situada prop del carener de la Serra de les Garses. La construcció està adosada a un bloc de més de 2m d'altura i cal pensar que l'alçada de la barraca coincidia amb aquest bloc. La barraca es troba més propera al mas de Les Refardes, però es troba en el vessant del torrent de La Vall, per la qual cosa desconeixem a qui pertanyia el domini directe del tros de vinya.

 


 

SITUACIÓ

Segons el mapa del CET87 existeix un corriolet que remunta la Serra de les Garses enllaçant les pistes del torrent de les Refardes amb el de La Vall, per tant podeu optar per iniciar l'aproximació per qualsevol dels dos vessants. Quan sereu a la cota 580 del carener anirem en direcció sud pel fil del carener. En pocs minuts baixarem uns metres pel vessant del torrent de La Vall tot buscant el sortint del bloc on hi ha la barraca.
 

 


 

DESCRIPCIÓ

Barraca circular adosada a un bloc i en molt mal estat de conservació. Probablement els cirerers d'arboç i els falsos aladerns es van encarregar de fer-la caure, un cop es va haver abandonat el conreu. És versemblant pensar que la pedra que forneix els marges i la pròpia barraca provinguessin de blocs similars, fets bocins amb pólvora.
 

 


 

CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- C3V (Circular als tres vents)
Altura màx. barraca (h) - 1m
Amplada barraca (a) - 1,20m
Llargada barraca (ll) aprox. - 1,85m
Altura porta (ph) - 1,13m
Amplada porta (ap) - -
Amplada muntant (am) - 0,64m
Orientació porta - (S-W)
Situació- Obaga, propera al carener.
Llinda- -
Tapadora - -
GPS - si
Estat - Aterrada (A). La pedra és a dins.
Data - 18-12-2011.
 
 

 


 
CODI BARRACA

 

Mura 008

 

 

 

CROQUIS

garces croquis
 3 proverbis de la vinya, de 1617

Olivera de ton avi, Figuera de ton pare, Vinya de vós mateix.
 

Moltes filles i males veïnes, i velles Vinyes, destrueixen la casa.
 
 
Si mon amo me poda de Desembre, o de Gener, i me cava, o llaura de Febrer, vergonya me ferà, sinó li omplo el celler.Llibre Segon dels Secrets de l'Agricultura, Casa Rústica i Pastoril, del Prior Fra Miquel Agustí. 1617
 
{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.