1/003 Barraca del torrent del Borrell

 

b268b 7 small

 

Adoptada pel Bosc

 

INTRODUCCIÓ
 
Barraca propera a les ruïnes de l'antic mas del Borrell, a la Vall de Mur. Fou localitzada per en Jaume Valls i Vila, veí de Les Marines, mentre cercava bolets per la zona. Sorprenentment, la barraca romania intacte i amb un bon nombre de falgueres habitant les juntes de pedra seca.

 


 

SITUACIÓ
 
Partint de la urbanització de Les Marines cal anar a trobar la pista carenera que ressegueix l'estrep sud de la Serra del Bonaire fins a arribar al, sembla ser, mal anomenat Coll de Palomeres. En pocs minuts cal sortir per la primera pista a la nostra dreta i que, suposadament, passa planejant per davant unes minses feixes que hom ha sentir dir que podrien ser les restes de l'antic mas de Palomeres. Després de creuar una torrentera surt a la nostra esquerra un corriol que agafarem bo i davallant. Hem de parar atenció a la nostra esquerra per trobar el trencall habilitat pel mateix J. Valls en forma de punt groc pintat en un pi, i trobarem la barraca després de remuntar uns quinze metres.

 


 

DESCRIPCIÓ

 

Barraca circular al quatre vents de forma més aviat allargassada i amb una entrada descentrada respecte l'eix longitudinal de màxim recorregut, donant la sensació que la barraca és més ampla que llarga. L'encant d'aquesta barraca de sostre més aviat baix, és el treball que la natura ha fet amb ella i que segurament l'ha fet passar desaparcebuda tant temps.

 


 
CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- C4V (Circular als quatre vents) 4Filades fins la tapadora.
Altura barraca (h) - 1,57m
Amplada barraca (a) -2,43m
Llargada barraca (ll) - 1,63m
Altura porta (ph) - 1,13m
Amplada porta (ap) - 1,00m
Amplada muntant (am) - 0,60m
Orientació porta - N181 (S-W)
Situació- Solei, propera al corriol.
Llinda- simple
Tapadora - simple
Objectes- pedrís interior.
GPS - si
Mapa Ballestar- no
Estat - Excel·lent (E).
Data - 6-01-2010
 

 
CODI BARRACA
 
Conca de la Vall de Mur 1/003
Numeració absoluta - 379

 

 

 
CROQUIS
 
b268b croquis large
 

ESMORZAR DE PAGÈS


Bocadillo ó beguda. En esta temporada (novembre-maig), para el bocadillo ó beguda, que se hace a las diez de la mañana se suele tomar una rebanada de pan (siendo los panes de 9 á 12 libras según la costumbre de la casa) y se tuesta y avía con sal y aceite, mezclando después higos, cebollas, tomates, pimientos, sardina salada (a) arengada, uvas, nueces, avellanas, manzanas, etc.,etc..., entendiéndose que sólo se come en el pan una de esas frutas u hortalizas.


Estudio Agrícola del Vallés (1874). Autor incert.
 
 
 

 
 
 
GALERIA D'IMATGES
INTERIOR AMB PEDRÍS
 
b268b 8 small


FALGUERES
 
 
b268b 10 small{audio autostart}marxapedra.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.