4/008 Barraca del Camí de Granera

  B31 gen Small
 
 

AL LÍMIT OCCIDENTAL DE SANT LLORENÇ SAVALL

 
 

INTRODUCCIÓ

 
Ara que està de moda pagar per embrutar-se les mans, uns companys del treball es van avenir a provar això de restaurar una barraca de vinya. La barraca no. 31 estava colgada de vegetació, tenia el sostre enfonsat i un contrafort aterrat. I així és com va quedar la barraca després d'aquella jornada. Ho vam celebrar amb una arrossada excel·lent al Mas Pinetó, a mig camí entre Savall i Castellar.

 
 

 
SITUACIÓ
 
Del pont del Galí (Km 22,5 carretera Savall-Monistrol) arrenca a la nostra dreta la pista indicada cap la casa del Galí. La seguirem sense prendre cap dels trencalls a la nostra dreta, mantenint el torrent del Galí a la nostra dreta. La pista arriba al fons d'una clotada, el Sot del Galí, i revolta la capçalera del torrent, lloc on podrem deixar el vehicle. Seguirem uns metres la pista, la barraca restaurada del Camí de Granera es troba uns quinze metres per damunt la pista. Al Sot també hi podem trobar dues barraques més, molt properes.

 

DESCRIPCIÓ

Emplaçada al bell mig d'un 'poblat' de cinc barraques aïllades, a l'extrem occidental del terme llorençà. La barraca del Camí de Granera era l'única que es trobava ensorrada. I probablement també és la més basta de totes elles. Barraca de vinya als quatre vents, més llarga que no pas ampla. Una de les pedres trobada a la perifèria de la barraca tenia la marca d'una barrinada, fet que va desvirtuant cada cop més la repetida teoria del despedregament com a font de proveïment. L'únic tret característic d'aquesta barraca és el tancament amb tapadores múltiples, no gaire comú al terme llorençà.


CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- C4V (Circular als quatre vents)
Altura barraca (h) - 1,76m
Amplada barraca (a) - 1,55m
Llargada barraca (ll) - 2,46m
Altura porta (ph) - 1,14m
Amplada porta (ap) - 0,52m
Amplada muntant (am) - 0,53m
Orientació porta - N196 (S-W)
Situació- Solei, propera a la pista.
Llinda- simple
Tapadora - múltiple
Objectes- sutge, pot de registre.
GPS - si
Mapa Ballestar- si
Estat - Restaurada (R). En 4 sessions, el febrer de 2016
Data - 22-1-2016
 

 
CODI BARRACA
 
Conca del Torrent del Galí 04/008
Numeració absoluta - 31
                     
 

 
 
CROQUIS


B31 CROQUIS Small
 
 

 
VIOLACIÓ
 

OFICIO DIRIGIDO AL ALCALDE DE PRIMERA INSTANCIA DE TARRASA
 

Doy parte a VS en cumplimiento de mi deber, como segun denuncia hecha verbalmente y a mi por repetidas veces de parte de la agredida vecina de esta villa resulta, que la tal fue ayer tarde hallandose sola en su casa y ausente su marido acometida personalmente por un vecino de la misma en terminos de ser forzada violentamente teniendo encima su cuerpo el agresor hasta que a gritos y con asistencia de vecindario concluyó la tropelía. Lo comunica a V para su inteligencia.

Dios guarde à Vs muchos años Sn L S a los 19-febrer-1839. Firma del Alcalde Joan Cadafalch.

Doy parte à VS despues de haberlo verificado con el Caballero Alcalde Mayor del ya dicho partido, como segun denuncia hecha hoy
 
 
 
 Arxiu Històric Municipal de Sant Llorenç Savall
 
   

 

GALERIA D'IMATGES

 

ABANS

 

B31 paretlatensorrada Small

 
 DESPRÉS

B31 paretarranjada Small
 

REBLE
 
 B31 rebleostre Small
 
 
CENDRES

B31 cendre Small
 
 
 
 
 

{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.