Noms del Llor, cova dels 1.0



 Noms del Llor cova WEBTOP Grande

 


VEÏNA DE LA FONT DEL LLOR 

 

INTRODUCCIÓ

Petita cavitat descoberta el 2 d'abril de 2022, per bé que els quatre noms que apareixen pintats al bloc d'entrada, semblen suggerir una data que podria recular entre els anys 30/70 del segle passat: Manel Soldevila, Domingo Conesa, Juan Molina i Josep Roig* són els noms que hi apareixen, amb la data de 19-9-19XX i alguna anotació més que no acabem d'esbrinar "de lluitas(sic)"?.
D'altra banda no resulta gens estrany que fos una cavitat ben coneguda, doncs la seva proximitat amb la font del Llor podria ser qualificada d'insultant.


* qualsevol informació sobre aquests noms serà ben rebuda
 
 

 

 
 SITUACIÓ

Damunt mateix de la font del Llor, ben bé a l'extrem i a la base de la punta del cingle del Marquet.
 

 

 

 

DESCRIPCIÓ


Cavitat formada en el caos de blocs provinents de la Canal del Llor, formant dos espais separats, sent més espaiós el de la dreta, amb algun còdol amb aspecte d'haver estat profusament gravat, i amb un dels blocs tintat d'un color, presumiblement òxid. L'altra entrada era impenetrable i tenia la semblança de ser una veritable cova que aprofités una interestratificació de gresos vermells i una direcció de fractura favorable. El 13-11-2022 i coincidint amb el 20è aniversari de l'Espeleopringuer, es practicà una desobstrucció del pas estret, observant que la cavitat s'obria pas entre més caos de blocs i la punta de la cinglera del Marquet, i s'estrenyia molt, per la qual cosa s'emprà l'espeleoscòpia MK II del Marc Camí, que determinà que la continuïtat era una obertura ínfima i sense possibilitats.

 
 
 

 

CROQUIS


Noms del Llor covaCROQUIS Pequea
 



 

CODI CAVITAT


Conca de la Vall d'Horta 9 / 058 (provisional)


 
 
 
 

 

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.