LLoba, cau

 

lloba cau medium


LA LLOBA TROBA EL SEU CAU

 
 
INTRODUCCIÓ

Durant les tasques de prospecció del desaparegut avenc de la Riba que vaig dur a terme l’any 1998, vaig trobar aquesta cavitat molt aprop de la font de la Riba. Llavors em pensava que la cavitat potser seria el cau del Llop, citat al mapa de l’Alpina. Més endavant, quan vaig tenir una topografia del citat cau, vaig veure que aquella cova no havia estat ressenyada mai.
Per a qui ho vulgui intentar, l'avenc de La Riba
(-20 metres de profunditat) segueix sense aparèixer des dels anys seixanta, tot i que circulen rumors que ha estat vist després de l'incendi de 1986. Tampoc sabem d'on ve el nom que es va posar al cau del Llop. Segons sembla, el llop va desaparéixer de Sant Llorenç del Munt a mitjans del segle XVIII.
 
 

 

 

SITUACIÓ

 

Partint de la font de la Riba, cal sortir al rocater pel cantó de llevant i més amunt la cinglera on hi destaca el nivell carbonàtic. Travesarem un petit xaragall i just a l’altra banda hi ha la cova. Cal parar compte perquè està enlairada per sobre el nostre cap, i  mig amagada per un boix. Tot plegat a uns 70 metres de la font. Una sortida ideal per complir amb la mitja horeta d'exercici mínim diari, i passant per una font (Wink).

 


 

DESCRIPCIÓ
 
 
Amb l’ajut del boix veurem de seguida que la cavitat és més ampla del què sembla. Es tracta d’una sola galeria d'un conducte forçat d’uns 7,5 metres, lleugeríssimament sinuosa. Al capdavall un petit arc de concreció ens indica que els dos metres últims són gairebé impracticables i a l’estiu, plens de mosquits. És possible veure a banda i banda de les parets de la cova el nivell de sorrenca que ha servit de base impermeable de la cavitat. Dins la cova vam trobar restes de pinyons oberts per algun afamat esquirol. El sòl de la cavitat és ple de còdols de tamany mitjà i petit, exceptuant el tram final que és ben concrecionat.

 


 
 
CROQUIS

lloba cau croquis medium

 


 

CODI CAVITAT
 
 
Conca de Les Arenes 01 / 039 (provisional)
 
 

 

BIBLIOGRAFIA
 
 
Mapa Alpina 1971.
 
 

 
 
 
 
ENLLAÇOS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}
 
 
 
 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.