Fogars, cova dels

fogars cova medium


MILLOR RECER PER  AL NAS RATAT


INTRODUCCIÓ

Decidit a trobar el Cau de la Torrota publicat a l'Arxiu del CET pel Xavier Badiella, el 10-12-2006 vam trobar els dos caus que, tot i que de forma impracticable, comuniquen. Però no prou content amb això, es troba tot seguit la Cova dels Fogars, metres més enllà. Una cavitat ennegrida pel sutge tant a l'exterior com al fons, farcida d'aràcnids, i bastant més folgada per al nostrat lladregot Nas Ratat i la seva llegenda del tresor. Entre el blocs d'entrada es van trobar diversos padellassos de ceràmica moderna.
SITUACIÓ

Situats sota la cinglera de la Torrota de l'Obac, al costat dels Caus de la Torrota, seguirem en direcció nord-oest pel nivell de rogenca, trobant que hem de baixar i creuar el xaragall que ve de la Torrota. Seguint a peu de cinglera trobarem uns blocs grans: són el senyal que davant mateix hi ha la Cova dels Fogars.DESCRIPCIÓ

Ens trobem davant d'una cavitat l'entrada de la qual són un grans blocs d'origen graviclàstic. Més ampla que no pas alta, la cavitat és una galeria de despreniment d'uns vuit metres de fondària que travessa trams de llastres de conglomerat caiguts. Al fons és possible posar-se dret mercès a la coincidència d'un encreuament de diàclasis que forma  una xemeneia en aquest punt. Els sostre d'aquesta part més alta és un cau d'infinitat d'aràcnids de cos petit i extremitats llargues que formen verdaderes colònies amb teranyines, nius i papallones presoneres.
CROQUIS

fogars cova croquisCODI CAVITAT

Torrent de Gaià 02 / 015 (provisional)
BIBLIOGRAFIA

BADIELLA i NOGUERA, XAVIER. ARXIU del CET -2001


{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.