Free, avenc dels

free avenc medium


Descoberta per escaladors


INTRODUCCIÓ

Cavitat descoberta el 1986 pels escaladors sabadellencs Arnau Renom i Xavier Graner mentre rappelaven pels volts de la punta Camarassa (Matadepera). El 7-12-1986 un equip format per J. Perona, M. Lozano, J. Farriol i A. Renom van eixamplar la petita boca fins al punt de poder entrar. Amb el títol de 'La Mola encara té secrets' en van publicar la corresponent ressenya al butlletí de la U.E.S (Unió Excursionista de Sabadell).
SITUACIÓ

Cavitat situada a la segona canal a l'est de la punta Camarassa. Cal rappelar sis metres des de la part superior de la canal fins a trobar el replà  on hi ha l'avenc.
DESCRIPCIÓ

Superada l'estreta boca cal baixar en ramonage uns cinc metres de desnivell fins a trobar la part més ample de la cavitat (1m). La galeria única de direcció nord fa, en total, una dotzena de metres de recorregut incòmode, amb la presència d'alguna mostra de concreció calcària.  En algun punt el sostre de la cavitat assoleix els 8 metres d'alçada. L'avenc acaba estrenyent-se fins a tornar-se impracticable.CROQUIS

free avenc croquis mediumCODI CAVITAT

Conca  de Les Arenes, Sant Llorenç 13 / 052
BIBLIOGRAFIA

Butlletí UES 1987. Jordi Farriol.

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.