Canal de la Pedrera, cova

canal de la pedrera cova medium

 


RECER A TOCAR DEL CAMÍ


INTRODUCCIÓ


Vam trobar aquesta cova el dia 21-12-2006, quan tornàvem de recuperar l'escàpol avenc del Pi Tort. La cova s’obre gairebé a tocar del camí que baixa per la canal  de la Pedrera, a la capçalera i al costat hidrogràfic esquerre. Sobta que una cavitat tan propera a un camí hagi passat tant temps desaparcebuda del món espeleològic. Segurament la ruta que segueix aquest torrent i s'enfila a la carena del Pagès no deu ser tan concorregut com els torrents veïns del Pi Tort i la canal de l'Abella.




SITUACIÓ

Partint de La Barata anirem en direcció al mas de can Pèlacs. Arribats a la casa i passada aquesta deixarem  a l'esquerra el trencall que puja per la canal del Pi Tort. A la següent cruïlla prendrem el ramal esquerre fins acostar-nos al torrent de la canal de La Pedrera, sense creuar-lo. Seguirem el trencall a l'esquerra que s'enfila reseguint el costat hidrogràfic dret del tàlveg. El nom de Pedrera el té ben guanyat, perque destaquen un bon nombre de grans blocs de conglomerat escampats aquí i allà. Quan serem gairebé al capdamunt del torrent, aproximadament a la cota 900, el camí s'acosta tant a les parets del vessant esquerre que gairebé és possible veure la boca de la cova a pocs metres. Passat aquest punt el camí comença a separar-se del tàlveg pel costat dret i cerca el llom carener, enllaçant finalment amb el camí  Montcau-La Mola.



DESCRIPCIÓ

L'entrada inclinada ens convida a passar drets. Al llarg d’una galeria d’uns 6,5 m ens anem acotant fins a tornar a posar-nos drets.  A la dreta una petita galeria s’endinsa en sengles galeries ortogonals fins acabar arrupits. La galeria paral•lela suposem que també deu desembocar (impenetrable) a la cinglera, un xic més al sud de la boca d’entrada la cova totalitza un recorregut aproximat d’uns 14/15m. A l'interior s'han recollit dues mostres d'ossos de conill.



CROQUIS

canal de la pedrera cova croquis medium




CODI CAVITAT

Conca de Les Arenes, Sant Llorenç  13 / 065 (provisional)



{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.