Ceràmica, cova de la

 


 

 INTRODUCCIÓ

En una segona ronda de converses amb els germans Garcia, en Miquel em comentà que la peça de ceràmica va ser trobada en una cova que s’havia de grimpar. Per la seva descripció, el lloc era molt aprop de la cova de La Rebolleda. El Juny del 2003 vam trobar la cova que, tal i com m’havia descrit el Miquel Garcia, tenia un recorregut destacable. Resulta desconcertant, no obstant, la presència de ceràmica en una cova de tan difícil accés. Si es pogués recuperar la peça, probablement sabríem que es tracta del fons o la tapadora d’una urna funerària, fet que s’avindria més amb la morfologia de la cavitat, amb un ús de caràcter funerari. Sembla que aquesta peça de ceràmica fou trobada dins el petit con d’enderrocs que hi ha en el canvi de direcció de la cavitat.
 


SITUACIÓ

A la mateixa cinglera de la cova de La Rebolleda, a la següent esquerda que fa la paret, més cap el sud. S’hi pot arribar o bé fent una grimpada molt delicada d’uns 7 metres, o bé fent un rappel de 4 metres fent un ancoratge en un grup d’alzines.
 


DESCRIPCIÓ

De boca allargassada, el primer tram de 5 metres es pot avançar a peu dret, lloc on la cavitat canvia lleugerament de direcció, estrenyent-se i sobretot, reduint la seva alçada al llarg de la única galeria que conforma la cavitat. Al final i quan anirem del tot arrossegats, la cavitat fa un gir a l’esquerra i fineix, aproxidament a uns 15 metres de l’entrada. Podem trobar alguns processos reconstructius als darrers 5 metres de la cavitat, així com nombroses restes de descrostament de les colades, especialment notables als cinc metres de l’entrada.
Cota aprox.: 730m.
 


CROQUISBIBLIOGRAFIA:

GUILLEMOT, Jordi.(2004-2005) Les coves i ruïnes de la Rebolleda: una aproximació a la llei del patrimoni cultural. ARXIU del Centre Excursionista de Terrassa no. 111 Quarta Època. p.86-87CODI CAVITAT:

Conca de Matarrodona / 05 34 (provisional)


 
ENLLAÇOS

Els comentaris han estat suspesos temporalment.