Ginjoler, avencó del

 
 
Ginjoler avenc TOPO Large
 
 
 

 les mides d'una trinxera

 
INTRODUCCIÓ
 
De vegades els avencons es fan grans i esdevenen avencs, com va passar amb l'avenc de la Mola. Aquest avencó proper a la font del Ginjoler ens fou notificat el maig de 2015 pel Marc Camí Garcia.
 

 
SITUACIÓ
 
Partint de l'església de St Pere i St Fermí de Rellinars, seguirem en direcció nord per la pista que circula pel vessant hidrogràfic esquerre del torrent de la font d'en Sala, deixant de banda la pista que davalla al Gibert d'Avall. Travessats uns dos torrents secundaris, prendrem una antiga pista a la nostra dreta. La pista remunta i pren la direcció contrària, com si ens volgués dur de tornada a l'església. Després d'una mica de revolt a l'esquerra la pista travessa un torrentet pel lloc que fa una mica de pla. L'avencó s'obre a la nostra esquerra, rere una cortina d'esbarzers i roldors.
 

 
DESCRIPCIÓ

Esvoranc de més de dos metres de llarg i uns 40 cm d'ample que segueix una diàclasi completament nord i perpendicular a la direcció del xaragall. La fondària no ateny els dos metres i el forat de 30cm obert al fons fou una desobstrucció que dugué a terme el propi descobridor, per tal de descartar una possible continuïtat. Els llavis superiors i inferior s'obren en conglomerat eocènic mentre que els laterals de l'esquerda són reblerts de sediments.
 

 
CROQUIS

Ginjoler avenc CROQUIS Large
 

 
CODI CAVITAT
 
Conca de Rellinars 04 / 036 (provisional)
 


 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.