Estepar, cova de l'

 
Estepar cova TOPO Large


UNA BONA EXCUSA PER ARRIBAR A MURA VIA SERRALLONGA

 
INTRODUCCIÓ
 
 
Aquesta petita cavitat fou descoberta pel Quim Solbas en la seva recerca sistemàtica de cavitats en aquest sector de muntanya. La cavitat es troba flanquedada més al nord pels forats dels Codolosos i al sud per l'agulla Anticonstitucional.
 

 
SITUACIÓ
 

Cal prendre el camí ral de Mura que davalla pel llom de la Serrallonga. Passat el Turó de Rocaprenys segueix un pla anomenat de l'Estepar. De seguida anirem baixant per la nostra dreta en diagonal mirant d'evitar el torrent secundari de la Coma d'Adei. Quan trobarem el nivell carbonàtic serem aprop de la cavitat que, evidentment, es troba lluny de cap camí o corriol. La cova de l'Estepar s'obre a l'exterior més ampla (4m) que alta (0,6m), amb la fesomia d'una balma.


 
DESCRIPCIÓ
 
Cavitat oberta a uns tres metres d'alçada només accesible seguint estirats un repetjó lateral. La cavitat sembla haver-se eixamplat enmig de dues diàclasis N80 paral·leles sent la més profunda l'occidental, amb uns 4m de fondària. A l'interior trobem una letrina de gat mesquer i nombrosos forats petits fets per mamífers excavadors. La cova amb prou feines aixeca 60 cm d'alçada
 

 
CROQUIS

Estepar cova CROQUIS Medium
 

 
CODI CAVITAT

Conca de Nespres 07 / 78 (provisional)
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.