Girbau, avenc del

 

 girbau avenc TOPO Large

 


Origen del topònim del torrent del Pou?

 
INTRODUCCIÓ
 
Un dels topònims més suggerents per començar una recerca espeleològica era el torrent del Pou, prop del mas del Girbau, Castellar del Vallès. Tot podia ser que el pou fos un avenc desconegut. El Marc Camí Garcia fou el primer a intentar-ho i reeixí a trobar un forn de calç i un sot profund que ha estat batejat com l'avenc del Girbau.
 

SITUACIÓ
 

Partint del mas del Girbau en direcció a Matadepera pararem atenció per tal de sortir per la nostra esquerra passat el segon torrent. Anirem davallant en direcció a llevant, seguint rastres d'antigues pistes de desboscament, marges de conreus i fites que hem anat deixant. A mida que anirem davallant ens anirem decantant cap a la nostra esquerra, sempre carenejant, cap el torrent del Llorer* en el punt que es troba amb el torrent del Pou. Pocs metres abans de ser a la llera trobarem l'enfonsament. Serveix de fita una ampolla d'aigua de carabanya penjada d'un arbre. Devia ser el tractament que devia seguir un carboner en hores baixes.
 
 
*en alguns mapes d'aquest torrent en diuen 'torrent de la Penitenta'. Nosaltres ens decantem pel topònim que fa esment de la propera font del Llorer
 
 
 

 
DESCRIPCIÓ

Sot excavat en argil·les quaternàries. És possible que una forta avinguda d'aigües descalcés un marge del torrent del Llorer, provocant una fractura i  desplaçament de sediments que hauria deixat aquest esvoranc de fins a un desnivell màxim -8m de profunditat, sent accesible l'interior pel costat de llevant seguint un ressalt de -4m.
 

CROQUIS

girbau avenc CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT
 
 
Conca de Mont-Rodon  12 / 011 (provisional)
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.