Solell d'en Costa, foradadaSolell den Costa TOPONET Large


AL DESCOBERT AMB EL DESBOSCAMENT

 
INTRODUCCIÓ
 
Amb en Quim Solbas vam dedicar algunes sortides a la recerca d'unes 'Corts' pel sector del Sot dels Debanadors, lloc que havia estat recentment estassat pels Puig de la Balma. Les sortides van proporcionar-nos cavitats com la Foradada del Solell d'en Costa i d'altres, però no va ser fins que vam fer unes cerveses a cal Puig de la Balma que vam saber que les Corts i la cova dels Debanadors eren la mateixa cosa. Sempre paga la pena repassar els treballs de desboscament.


SITUACIÓ
 
Completament fora de camí i actualment en un alzinar estassat i a on esparses hi trobem feixes del que devia haver estat la vinya del tal Costa. Entremig dels torrents de l'Ajaguda i el Sot de les Cols hi ha dos importants ramals del Sot de Serrallonga. La Foradada del Solell d'en Costa està en el primer ramal tancat per l'est pel carener on al capdamunt hi ha el Roc Minvant, roc de poca alçada i esculpit al gust del temps. Per damunt del roc hi ha una fita de propietat. Una mica per desota podem trobar la petita Foradada del Roc Minvant i seguint en direcció nord, sense perdre alçada trobarem la petita Balma dels Graons, una agulla que anomenem 'castellot' i metres enllà, entre blocs i bolets rocosos, la Foradada del Solell d'en Costa.
 
 

 
 
DESCRIPCIÓ
 
Cavitat que el pas dels anys només ens ha deixat el testimoni d'un colze de 90º, confinat entre un xaragall i el retrocés del cingle per la banda de l'entrada. La galeria única de direcció inicial N110 per la qual es progressa estirat uns tres i metres i escaig canvia a la direcció estàndar N20 uns tres metres més, abocant-nos al fons d'un xaragall on hi creix una savina.
 

CROQUIS

Solell den Costa foradada CROQUIS Medium
 

CODI CAVITAT
 
 
 Conca del Sot de l'Infern 06 / 023 (provisional)
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.