Gran de la Fontfreda, balmaGran de la Fontfreda balma TOPWEB


Ben visible del Pujol de la Mata

 
INTRODUCCIÓ

Gran balma situada al vessant esquerre del torrent de la Fonfreda, sota els estreps de la Serrallarga. Aquesta cavitat fou descoberta pel Quim Solbas (CET, CEC, CMT) l'any 2011 mentre buscava la mítica 'balma de l'Autobus' que havia d'estar en alguna raconada del torrent de la Fontfreda.
 

SITUACIÓ

Seguint el camí Ral de Mura a lloms de la Serrallarga passarem de llarg el turó de Rocaprenys o turó dels Ducs per, tot seguit, localitzar l'avenc dels Codolosos al pla de l'Estepar, a la dreta del camí. De la boca de l'avenc baixarem a peu de cingle seguint la primera canal que trobarem pel costat de llevant. A peu de cingle marxarem en direcció sud, a trobar la Balma Gran de la Fontfreda.
 
 

 
 DESCRIPCIÓ

Balma excavada en un tram de conglomerat amb dues importants vetes de gresos vermells. Sense ser molt profunda (6m) la cavitat ateny més de cinc metres d'alçada per un pòrtic de més de 8m, sent visible des del turó del Pujol de la Mata. Per un dels costats la cavitat es clou amb un gros bloc de conglomerat encaixat i per l'altra semblen dibuixar-se les restes d'un antic parament. A l'interior hi ha ben plantada una alzina que sol acompanyar-se de dotzenes de marfulls.
 
 

CROQUIS

Estreta cova CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT
 
Conca de Nespres 07 / 069 (provisional)
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.