Llop, balma del

 Llop balma WEBTOP Large

 


VISTA EXCEPCIONAL SOBRE LA CANAL DEL LLOP

 
INTRODUCCIÓ
Amb aquest suggestiu nom va batejar en Quim Solbas la balma que havia localitzat en un raconada ben privilegiada. Des del lloc enlairat es domina un tram del camí Ral al seu pas pel Castellsapera així com la fondalada de la canal del Llop. Tot a vista d'ocell.
 

SITUACIÓ
 
Si partim de l'alzina del Sal·lari pujarem fins el Coll de Tres Creus i prendrem el trencall que flanqueja el Castellsapera pel vessant oest, connectant amb el camí Ral que ve del collet Estret. Nosaltres el seguirem un tram en aquella direcció -llevant- fins que sortirem a la nostra dreta a trobar el llom del carener situat a l'est de la Roca Salvatge. Travessant trams de rocater i quan serem a la punta, ens decantarem cap a la nostra esquerra on ben aviat trobarem a peu de cingle la balma del Llop.
 

 
 
DESCRIPCIÓ

Balma enclavada en un estrat de gresos vermells als quals el procés de meteorització n'ha excavat 5 metres de cavitat, aprofitables com a refugi natural. Al fons de la balma hi ha una petita obertura N150 amb uns tres metres més d'estreta continuïtat. El pòrtic de la balma assoleix gairebé 13 metres però de lluny resulta invisible gràcies a la vegetació que l'oculta completament. Paga la pena visitar el lloc per les vistes que s'hi ofereixen.
 

CROQUIS

Balma Llop CROQUISNET Small

 

CODI CAVITAT

Conca de Vacarisses 04 / 039 (provisional)
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.