Sota el Coll de Grua, balma

 Sota de Coll de Grua balma WEBTOP

 


Temps enrere havia estat un refugi

 
INTRODUCCIÓ

Curiós balmat que en algun moment recent serví com a refugi. Encara hi romanen una taula i la resta d'un dipòsit d'aigua. Les fogueres i els forats que trobarem pel camí de la cinglera, suggereixen que el lloc fou un recer pels carboners de la zona. Segons en Quim Solbas la cavitat era coneguda per membres del Centre Excursionista de Terrassa que l'havien inclosa en alguna sortida.

 

 SITUACIÓ

Si partim de l'aparcament del Girbau, pujarem per la carena del Sabater fins a situar-nos al coll de Grua. A la nostra dreta surt una traça de corriol que tot just seguirem fins a sortir per la nostra esquerra bo i baixant per la canal del Coll de Grua. Encara que gairebé imperceptibles, la baixada per la canal es fa saltant antics marges de pedra seca molt desdibuixats pel pas del temps. Convé no baixar excessivament la canal perquè ens trobaríem que ja no podríem remuntar el replà on es troba la cavitat.  Per fer-ho, haurem de sortir de la torrentera per la nostra esquerra anant a trobar la paret de la cinglera. Seguirem la paret en direcció nord, fins a sortir a rocater, passant diversos forats que també foren aprofitats com a recer. A la part final del rocater trobarem un pom de vegetació, sobretot matabous, que amaguen la balma de Sota el Coll de Grua.
 

 
DESCRIPCIÓ

Balmat força espaiós d'uns 8m de pòrtic que sembla tenir l'origen en una diàclasi N110. A més d'una taula, a l'interior trobem un dipòsit  que devia recollir l'aigua d'una canaleta picada al rocam del sostre. Les restes de fustes que hi hem trobat suggereixen que en algun moment la cavitat havia estat closa. Des de la balma és possible veure la propera Balma Gran del Coll de Grua.
 
 

CROQUIS

Sota el Coll de Grua balma CROQUIS
 

CODI CAVITAT

Conca del Torrent del Sot de la Carda 11 / 042 (provisional)


 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.