Quaternari, cova del


Quaternari cova TOPOWEB Large


Oberta en terrers tan antics com la humanitat

 
INTRODUCCIÓ

Cavitat descoberta el mateix 3-2-17 dia que també ho fou la cova dels Camps del Daví. La cova del Quaternari també és una cavitat oberta en sediments quaternaris, materials de molt bona qualitat per als conreus pròxims al Daví. En aquesta zona també s'han registrat altres forats com el Forat del forn de Calç (4m de rec. 10m per sota hi trobareu el forn), el Cau del Senglar i metres més a l'oest de la present cova, el forat del Quaternari.

 

 SITUACIÓ

Situats al cadenat de la pista d'accés al Mas del Daví, pujarem la pista. Abans de sortir a camp obert, sortirem per la nostra esquerra, davallant. A la capçalera del torrent hi trobarem la Cova dels Camps del Daví. Si resseguim el nivell de quaternari en direcció sud trobarem que a la punta de la cinglereta s'obre el Forat del Forn de Calç. Acabant de revoltar la cinglereta, ara en direcció a ponent, trobarem la cova del Quaternari. Metres més enllà i pràcticament sense baixar gaire, trobaríem el Forat del Quaternari.

 


 
DESCRIPCIÓ

Amb una entrada de gairebé un metre d'alçada s'accedeix a una saleta centrada per un amuntegament de terra. Pel costat oest, la cavitat presenta diferents escletxes a l'exterior, en forma de caus. D'aquest con central la cavitat es bifurca en sengles ramals N i N30  impenetrables, sent el de l'esquerra el més llarg. La cavitat suma uns 10m de recorreguts.


CROQUIS

QuaternaricovaCROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

Conca de la Vall de Mur 10 / 050 (provisional)


 
ENLLAÇOS

La cova dels Camps del Daví

El Castell de Saltells i el Daví

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.