Pit-Roig, cova del

 
Pit Roig covaWEBTOP Large


Descoberta cercant agulles

 
INTRODUCCIÓ

Petita cova situada a llevant de la carena del Roure del Palau i que fou descoberta el gener de 2012 pel Ramon Suades i l'escalador Xavi Pereira mentre cercaven agulles al sector. La cavitat se situa en el mateix nivell carbonàtic que la cova Margot, una canal per damunt.
 

 SITUACIÓ

Partint de l'aparcament del Roure Escorçoner remuntarem un petit tram del torrent del Cellerot, deixant enrere el trencall que remunta la canal de les Teixoneres. Nosaltres pujarem fora de camí pel carener del Roure del Palau, deixant de banda traces de camins de desboscament i mirant de mantenir-nos pel fil carener. En arribar a peu de cingle, el seguirem per la nostra dreta passant a frec d'un forat a la paret (el forat del Roure del Palau) i dins l'alzinar baixarem lleugerament de cota per poder creuar el rocater damunt el qual s'amaga la cova del Rocater,i fins a entrar novament a l'alzinar, travessant ara la canal on al capdament hi ha la cova Margot. Sense perdre alçada cal anar a trobar la següent canal i remuntar-la seguint la primera paret a l'esquerra que trobarem. Descartarem algunes fisures sense importància fins travessar un petit collet rocós a l'esquerra del qual, i uns metres més amunt, trobarem l'entrada de la cova del Pit-Roig.

 
DESCRIPCIÓ

Petita cavitat d'uns 8 metres de recorreguts amb una curta entrada d'accés d'un parell de metres N120 que intersecta amb una galeria ortogonal, sent la galeria de la dreta, d'uns 4m i mig, la més concrecionada i amb una remota possibilitat de continuació, encara que molt precària. Destaca en aquesta galeria de direcció nord un fals sostre amb un forat completament arrodonit i diversos topis concrecionats. L'altre braç de la galeria ortogonal es converteix en un cau que repren la direcció de l'entrada, sent completament impenetrable. Cal mencionar la doble paret que forma el final de la galeria d'entrada i el sostre de blocs desencaixats, producte del lent i continuat retrocés del cingle.
 

CROQUIS

Pit Roig cova CROQUIS Small
 

 


CODI CAVITAT

 Conca de Les Arenes, Sant Llorenç 13 / 081 (provisional)
 
 

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.