Lo 'riu és vida' diu la cançó. Si fos per alguns ja l'haurien matada fa dies. Aquesta és la deplorable imatge del riu Ripoll al seu pas per Sant Llorenç Savall. Aquest notable acte d'enemistat deu haver estat obra d'uns pares 'modèlics' ensenyant als seu fills com s'han de llençar les joguines amb les quals tampoc no duen haver après gran cosa. Com podeu veure a les imatges la idea de riu per alguns continua sent la d'una cinta tranportadora de brossa. El riu Ripoll no és el Ganges, no pot arrossegar tanta estultícia ni els cadàvers dels morts vivents que la fabriquen, però malgrat tot, és un paratge de primer ordre. L'aigua és vida. Hi ha gent que no es mereix la sang que corre per les seves venes.
 
 

 
 
ripoll brut 11.7.11 3 small
 
 
ripoll brut 11.7.11 1 small
 
 
ripoll brut 11.7.11 small
 
ripoll brut 11.7.11 2 small
 
 
ripoll brut 11.7.11 4 small
 
 
 

 

ELNOSTRE HOMENET NO ÉS UN PATRIOTA CATALÀ.
ÉS UN GARRULO UNIVERSAL.
 
bandera catalana ripoll small
 
 
 

 

 

I NO DESCANSA MAI.
 
cadira riu ripoll small
 
 

 

 

MARÇ 2013. NOMÉS FALTA ALLÒ DE "ENVÀS ON VAS... AL RIU, I ÉS CLAR!"


riu al mar small


 
JUNY 2015. PLANXA DE POREXPAN.

Molts dels abocaments es produeixen durant la manipulació per part dels operaris de l'empresa que gestiona els contenidors de reciclatge que són a frec del Riu Ripoll. La proximitat dels contenidors també facilita als curts de gambals a proveïr-se del seu ingredient favorit: la brossa. Potser fóra bo traslladar els contenidors a una altra banda on fos més fàcil recuperar el material que accidentalment cau fora.


planxa porexpanCONTENIDOR TOMBAT A FREC DEL RIU.


contenidorMARÇ 2016
 
Avui 3 de març de 2016 hi havia un home a la llera del riu Ripoll omplint un sac de runa amb la brossa que anava trobant. No sé si era una iniciativa pública o privada (la previsió d'omplir i poder carregar un sac de runa fa pensar en algun tipus d'assistència) però en qualsevol cas aplaudeixo que es tingui en consideració que passant pel nostre poble, el riu Ripoll no hagi de carregar amb tota la nostra deixadesa. Amb els de l'ADF vam netejar-lo un parell de cops.
Crec que per acabar de reblar el clau s'haurien d'instal·lar alguns rètols indicant allò de 'abocador clausurat' o similar. I direu que trist, sí, i també sabem que alguns no volen llegir ni saber-ne, ho sabem. Però s'hauria de provar, perquè cada cop que algú preten veure ànecs al riu mentre hi llença tota la brossa que pot, aquest algú va necessitat d'idees que li aclareixin els pensaments.322016 inusual small

 
GENER 2016


BAIXEN UNA ESCOMBRA AL RIU. ELS ÀNECS NO SABEN COM VA LA COSA
 
 
anecs ripoll
 
{audio autostart}cavalieri.mp3{/audio}
 
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.