cam traginers 13-1-13 1 small

Ahir diumenge 13-1-2013 vam veure com deu motoristes iniciaven el seu viatge al parc natural de Sant Llorenç del Munt, partint del concorregut aparcament de l'Alzina del Sal·lari. A les 13h, quatre hores més tard,  ens van envestir (fotos)  bo i fent el camí de Coll de Boix a l'Alzina del Sal·lari, passant pel camí dels Traginers. Eren 10 motoristes entrats en anys, encapçalats i guiats pel veterà Juan Gutés de Matadepera. Aquest personatge acumula un bon rècord de multes però al respecte ja va dir un dia "a mi ja em poden multar tant com vulguin, que jo les multes les puc pagar" O sigui que no cal preguntar per on van anar a passejar durant aquestes quatre hores. La setmana passada van tenir la gosadia de presentar-se al cim de La Mola, fins el monestir. Fa unes setmanes i tal i com ressenyàvem, els van trobar a la Castellassa de can Torras. De fet se sap que fins i tot utilitzen cordes per baixar les motos a segons quins llocs, i fins i tot fan sortides nocturnes.


cam traginers 13-1-13 2 smallCal pensar que aquest premeditat 'bany de multituds' per part d'aquesta colla ha d'obeïr a l'estratègia de fer veure que l'afició s'ha revifat a tot arreu i també  buscar la provocació, que algú s'esveri i la faci grossa. No caiguem en la provocació. Atureu-los, feu-los fotos i vídeo, discutiu, alentiu-los la marxa i no us aparteu del camí. El que sí heu de fer és trucar immediatament al 112 (mossos d'esquadra),  al 935617000 al Agents Rurals, als guardes del Parc 938317300, . No espereu a veure'ls: tan bon punt sentiu els motors, truqueu!
Si circulen en motos sense matrícula i no volen mostrar les seves cares és senzillament perquè saben perfectament que estan fora de la llei. El que hem de fer nosaltres és cenyir-nos a la llei: denunciem-los a la direcció del Parc i també als mossos. Feu difusió per la xarxa, twitter i allà on pogueu. Parleu-ne. Hem de lluitar i certificar la decisió ciutadana que el Parc Natural ho continuï sent, tal i com van fer els que ens van precedir. No va ser gràcies a trinxeraires com aquests que Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac va ser declarat Parc Natural. Tots sabem quin aspecte acabaria tenint el Parc, si per ells fos.

cam traginers 13-1-13 3 small
{audio autostart}cavalieri.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.