Arbres singulars (8)  El Roure Mort del Coll de Tanca

A frec de la cova de l'Esquirol hi passa un petit torrent. A mitja alçada, en plena llera i voltat d'esbarzers hi jau el cos d'un roure mort que s'havia alçat com amo i senyor de l'indret. Com ja hem dit en alguna banda, no som experts en arqueobotànica, però l'aspecte de l'escorça i l'estructura del brancam ens suggereix que era un roure. Si trobeu que anem errats, no dubteu a fer-nos-ho saber.

roure mort small


El seu declivi sembla recent: segada per la caiguda, encara penja una alzina d'aquelles que en Quicu Tàpias batejaria com l'alzina levitant. A un metre del que sembla el peu, el roure amida 1,70m de perímetre i per les restes de la brancada l'arbre atenyia 15m d'alçada (mínim). Segurament la seva situació obaga i en plena llera del torrent devien ser poc favorables al seu desenvolupament, tal i com també creiem que va passar amb l'Alzina Cremada. A la zona hi trobem alzines ofegades per nombroses heures de bona mida. Però malgrat la pèrdua i com sol passar en aquests casos, el roure ha deixat una descendència ferma.
Si desitgeu acomiadar-vos del magnífic roure, a la capçalera d'aquest mateix torrent també hi podreu trobar la Foradada del Roure Mort i a la base, al costat hidrogràfic esquerre hi trobem el Forat de l'Esquirol, una cavitat amb una boca de bona mida però de poc recorregut.

 






{audio autostart}flickr.mp3{/audio}
 
 
 
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.