El passat dia 21 de setembre el 'Cercle de Voluntaris' del Parc va desmuntar el refugi de la Cabana del Ton (camí de la Castellassa de can Torras, Matadepera). La convocatòria de la Diputació no especificava el lloc concret de l'acció, a banda de dir que es tractava d'una 'bauma'. Per comptes de parlar del ús del lloc com a refugi el text citava 'estris i mobles que han deixat els excursionistes'. Tal i com recull la posterior notícia, una trentena de persones van dur a terme una 'cura del medi al Parc Natural' dirigint-se a la Cabana del Ton a la qual el text passa a anomenar 'Bauma de la Castellassa de can Torras' (?) recollint 'grans quantitats de brossa de la dita bauma, contribuint així a evitar la degradació del Parc'.
El lloc, anomenat inicialment Cabana del Roc pel carboner Roc Garcia, fou més tard amagatall de l'emboscat matadeperenc Ton Rossinyol, que hi sojornà durant la guerra civil. Amb el pas dels anys la Cabana del Ton esdevingué un refugi de muntanya, fins als nostres dies.
La direcció del Parc sempre ha cregut convenient desmantellar els refugis de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i aquesta no ha estat una excepció
.

 


Comentaris  

#2 xorx 20-10-2019 19:26
Gràcies Manel,
Suposo que al Parc no li devia fer gràcia que com a refugi hi fessin foc (només ho suposo), perquè si la intenció era només lliurar el lloc de brossa, n'hi continua havent.
Salutacions,

JG
#1 Manel 20-10-2019 19:04
Hola Guille
Tens un blog molt xulo, felicitats.
Ahir vaig tornar a la balma, despres d'anys.
A mi em sembla una vergonya com ho han volgut vestir.

No ha netejat d'estris acumulats durant el temps. Ho ha tirat tot a terra, ja no es una balma obrada.
Es com si anessin a netejar la sagrada familia de deixalles i la desmuntessin deixant un descampat
Salut
Manel

Els comentaris han estat suspesos temporalment.