Movistar, aquella magnífica empresa al servei de tots i del medi ambient, ja ens demostra diàriament el seu compromís amb l'entorn natural. Afegits a aquest compromís mediambiental tan palpable s'hi sumen ara les empreses subcontractades per fer-ne el manteniment que, cada cop que manipulen res, deixen un escampall de brossa, talment com si es tractés de deixar proves clares de la seva feina: avui han aparegut les restes de tots els embolcalls, cables pelats, peces de plàstic, instruccions etc a la base del pal no.009 de la torrota de la Roca. Casualment pel camí també s'ha trobat aquest escampall de tovallons.
Sent aquest sector Parc Natural, penso que la direcció del Parc podria enviar-los una nota demanant explicacions, perquè més pistes i rastres no han pogut deixar els qui han fet aquesta 'feinada'!* Aquest comportament també és perfectament aplicable als qui fan el manteniment de les torres elèctriques i deixen totes les restes de la seva presència a la base de les torres, talment com fan els goril·les diàriament quan muden de bressol perquè aviat ho deixen tot fet un femer. Però els goril·les són animals salvatges, la única mesura que poden intuir és la d'anar fugint d'ells mateixos. Està científicament provat que aquests operaris haurien de tenir més recursos que un simple primat, i no haver de fugir d'aquesta forma tan matussera.
Si la cosa continua així, aviat els fabricants de recanvis de telefonia i electricitat es veuran obligats per llei a explicitar a les seves instruccions d'ús -com ja es fa a les bosses de patates- que un cop acabada la feina es llenci la brossa als contenidors corresponents. Vaja, que a més d'explicar com collar els cargols també expliquin com afluixar la poca empatia amb l'entorn.
El que no pot ser és que darrere els qui fan el manteniment de les línies haguem de fer-los el manteniment i policia de la seva brossa i, a sobre, pagant tots nosaltres.
 


1-2-16 pal small

1-2-16 instruccions small

1-2-16 embolcall small

1-2-16 vista general

 


* una altra feinada és l'abocament de les tòxiques teulades d'uralita que s'ha detectat aquest cap de setmana a la pista  del Collet dels Forns cap a la casa del Girabau (Matadepera), també dins l'àmbit del parc natural de Sant Llorenç del Munt.


29-4-2016
 
Des de l'ajuntament de Sant Llorenç Savall em fan arribar la bona notícia que la companyia Movistar ha fet neteja no tan sols d'aquest pal, sinó de tots els que estaven en iguals o pitjors condicions. Esperem que els propers manteniments no necessitin aquesta mena de manteniments.


 
ENLLAÇOS

 
 
{audio autostart}cavalieri.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.