La tècnica de Medi Ambient de l'ajuntament de St Llorenç Savall em trucà per dir-me que durant les tasques d'aclarida del pulmó de la urbanització de Comabella havia aparegut una barraca de vinya sencera.
 
 
Bcomabella pan Small

Una setmana després ens hi vam acostar i allí estava la barraca, prop del torrent de Comabella. A la closca encara duia vidalbes i esbarzers. Tal i com explicàvem aquí en parlar de la masia de Comabella, hi havia la possibilitat que es tractés d'una de les 5 barraques del mapa del sr. Ballestar que ja s'havien donat per perdudes arrel de la creació de la urbanització.
Però una acurada comparació amb mapes actuals descarta aquesta possibilitat, i creiem que es tracta d'una construcció que no havia estat mai inventariada i per tant ja podem dir que és la barraca de vinya no.441 del nostre terme.
És una molt bona notícia que puguem comptar almenys amb una d'aquestes barraques prop de la masia de Comabella, com a testimoni d'una de les zones on alguns vilatans asseguren que en sortia el millor vi de Sant Llorenç Savall.
Ara el detall final seria conèixer el propietari de la parcel·la i poder refer els contraforts  donant nova vida a la barraca de vinya de Comabella.


ENLLAÇOS
 Els comentaris han estat suspesos temporalment.