1/012 Barraca del Coll de Palomeres

B381 Small


UNA PILA DE PEDRES

 
 

INTRODUCCIÓ

Actualment aquesta barraca de vinya és una pila de rocs i ja no devia ser ni reconeixible pel darrer propietari del tros, el sr. Soler, que amb el seu pare mai no recordaven haver vist una barraca al lloc, per bé que sabien que n'hi havia hagut.

 
 


SITUACIÓ

 
La presència de la barraca només s'intueix per les dimensions de l'apilament i pel contrast amb la resta del terreny. S'intueixen les restes d'un muntant que actualment aixeca 50 cm de terra. Si es confirmés que es tracta d'una barraca cal pensar que devia haver estat bastida amb grans blocs i que podria haver estat de dimensions considerables. Avui tan sols podem veure aquests blocs en superfície, forrats de molsa.

 

DESCRIPCIÓ

 Partint del final carrer del Daví (urbanització Les Marines) seguirem per la pista tancada amb cadenat fins arribar-nos al verdader Coll de Palomeres, on trobarem una cruïlla de pistes. Seguirem pel de la nostra dreta  en baixada suau. La pista aviat tomba a l'esquerra i desemboca en una recta abans de tornar a tombar a la dreta. Aproximadament a la meitat de la recta haurem de sortir per la nostra esquerra i davallar cap a l'encreuament que fan dos torrents, on trobarem les restes de la barraca de vinya ben bé al damunt. El lloc és ple de vegetació i arítjols, així que aneu amb guants i màniga llarga!


CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- -
Altura barraca (h) - -
Amplada barraca (a) - -
Llargada barraca (ll) - -
Altura porta (ph) - -
Amplada porta (ap) - -
Amplada muntant (am) - - (possible N200, S-W)
Orientació porta - -
Situació- Solei, propera al torrent.
Llinda- -
Tapadora - -
Objectes- tota la pedra semblaria a lloc
GPS - si
Mapa Ballestar- no
Estat - Aterrada (A).
Data - 15-9-2012
 

 
CODI BARRACA
 
Conca de la Vall de Mur 01 /012

Numeració absoluta - 381
                     
 


CROQUIS


B381 croquisb Medium
 
 
 

 
 
 
 BARALLES


Parte quincenal al sr. Juez de 1ª Instancia de Tarrasa del 10 noviembre 1845 solo ha habido una  (riña?) que tubo lugar entre Jayme Gotés y Quirico Soler en el dia 30 octubre  y se les impuso la multa de 25 ptas à cada uno los que se hace conocedor al Sr. Juez.
 
 


ENLLAÇOS
 

 
 
 
 

{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.