3/008 Barraca de la Font de la Sala


B315 general Small


SEMBLANT A UNA BARRACA DE PASTOR

 
 

INTRODUCCIÓ

Barraca de vinya que va ensorrar-se poc després de l'incendi de 2003. La seva situació carenera (a 609m d'altura) i les seves reduïdes dimensions fan pensar en una barraca de pastor, però tot el costat solei està feixat per a vinya, ben bé fins a la font de la Sala. Els Casanovas podrien ser el candidats a ser els parcers d'aquest tros, a mitjan segle XIX.
 
 


SITUACIÓ

Partint dels Abeuradors remuntarem la pista que s'enfila pel vessant hidrogràfic esquerre del Sot de les Artigues. Haurem deixat un trencall a l'esquerra i més endavant creuarem la llera del Sot de les Artigues per la font d'en Comas. Pugem fins a trobar una cruïlla de pistes. Prendrem el trencall de la dreta que més amunt creua per desota les línies d'alta tensió i s'enfila ben dret a buscar el llom del carener. Un cop dalt seguirem el corriol en direcció sud, reseguint el mur de partició de les propietats de Saladelafont i Agramunt (Vall d'Horta). La barraca és damunt un petit promontori. Més enllà el corriol permet arribar al Castell de Pera.

 

DESCRIPCIÓ

Petita barraca margera que aprofita un nivell conglomeràtic com a paret oest a la qual s'hi adosen dos paraments paral·lels. La seva situació enlairada i perfectament integrada amb els rocs del cimal proporcionen un encant especial a aquesta construcció. El Grup de Pedra Seca Ballestar va restaurar aquesta barraca de vinya en dues sessions matinals l'any 2012. 


CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- CM (Circular Margera)
Altura barraca (h) - 1,33m
Amplada barraca (a) - 0,96m
Llargada barraca (ll) - 1,50m
Altura porta (ph) - 1,09m
Amplada porta (ap) - 0,60m
Amplada muntant (am) - 0,56m
Orientació porta - N110 (E-S)
Situació- Solei, carenera, propera al corriol que fa de divisòria entre les finques de Saladelafont i Agramunt.
Llinda- simple
Tapadora - simple
Objectes- pot de registre.
GPS - si
Mapa Ballestar- no
Estat - Restaurada (R) en dues jornades el 2012.
Data - 16-9-2012
 

 
CODI BARRACA
 
Conca de Saladelafont 03 /008
Numeració absoluta - 315
                     
 

 
 
CROQUIS

B315CROQUIS Small
 
 
 

 

AFUSELLAT EL MISSATGER LLORENÇÀ FRANCESC TORRAS


Torras Viuda de Frco. de Asís Torras Pobre de solemnidad con el respeto debido a VE expone: que en le 28 del ultimo de Julio fue fusilado su Marido por una partida de facciosos en el Pueblo de Sn Pedro  y Sn Feliu de Vacarisses obispado de Vich por habersele descubierto que conducia pliegos por cuenta de este Ayuntamiento por asuntos relativos al real servicio. Este lance fatal a reducido a la exponente y a sus dos nietos á una miseria la mas deplorable, en termino que para el sosten de ambas se ve se ve en el caso de tener que ir a pordiosar porque dependia su susbsistencia del escaso trabajo del difunto; y siendo tan notorio la generosidad de su Magnifica para con las viudas cuyos maridos han sacrificado sus vidas en defensa de la patria.
A VE acude respetuosamente y suplica se sirva elevar a los pies del trono esta humilde solicitud, a fin de que se digne conceder á la exponente una pension diaria, capaz de garantizar su precaria subsistencia y de sus dos nietos, que asi se lo promete conseguir del piadoso corazón de VE SLLS 22-8-1836.

Por Maria Torras a su ruego Ramon Agell

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}

Comentaris  

#2 Pot de Registre 315 02-10-2018 20:27
Hola,
Sóc l'Anna Sanchez Catala, la amiga de la Mar Rovira Carbonés
-com cansa, però val la pena!
-com punxen les herbes
-la barraca és mini
-quin paisatge

29-12-2012
#1 Pot de Registre 315 15-09-2017 17:54
Unes vistes wapíssimes.
Fcesc Agell

19-11-2014

Els comentaris han estat suspesos temporalment.