Caramells, balma dels






Caramells balma WEBTOP Grande


Degotalls, balma, Pi de les 5 besses i Pi Cargolat de La Vall: sortida completa

 
INTRODUCCIÓ

Bonica balma que es troba per sota la basseta de la font de la Guineu, en el mateix torrent. Localitzada a finals de 2020, la balma i els seus degotalls són l'aportació hidrològica més important del pantà de La Vall. El nom definitiu el rebé quan en Ramon Suades la visità més tard, descobrint que amb la caiguda de les temperatures la balma ofereix tot un espectacle de gel i caramells. Al costat est de la balma, un bloc després del cingle forma una petita concavitat
Anant a trobar la balma també podeu visitar el Pi de les Cinc Besses de La Vall (una pinassa)  i també el Pi Cargolat de La Vall.



 

 
 SITUACIÓ

Uns 50 metres abans (o després) de creuar el torrent de la font de la Guineu cal davallar per trobar la base de la cinglereta que creua per sota la torrentada, on hi han els Degotalls de la Balma dels Caramells i la balma. Per trobar el Pi de les Cinc Besses cal baixar uns metres més pel torrent i sortir-ne pel vessant hidrogràfic esquerre, planejant. Trobarem el pi prop de la base de la cinglera, pocs metres abans d'una esllavissada recent. Per trobar el Pi Cargolat de La Vall, cal seguir planejant en direcció nord, lleugerament descendent, travessarem un xaragall i ens uns 70 metres trobarem el pi.
 

 
DESCRIPCIÓ


Cinglera esgraonada formant balmats, el més important dels quals és a la base, amb un pòrtic d'uns 20 metres i 4m de profunditat màxima. És possible circular -amb molta prudència durant les gelades d'hivern- pel pis superior, on també trobarem al vessant sud de la balma -i dins el bosc- els mencionats Degotalls de la Balma dels Caramells, formant un bonic conjunt de pedra tosca i molsa amb forats que deixen entreveure la part balmada.
 
 

CROQUIS


Caramells balma CROQUIS Mediana
 

 


CODI CAVITAT

Talamanca, Torrent de La Vall   08 / 016 (provisional)

 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.