Ramon, cova del

ramon cova medium

 


NO ÉS LA COVA DELS PINTORETS


INTRODUCCIÓ

Descobriment fet pel Ramon Suades (UES) mentre elaborava la Guia Interactiva de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Quan va localitzar la cova va pensar que devia ser la cova dels Pintorets i així ho reflectí en la primera edició del seu cd-rom, l'any 2008. Quan vam veure la situació, el nom i sobretot la fotografia acompanyatòria, el vam felicitar: havia fet un nou descobriment sense saber-ho.
SITUACIÓ

Al costat hidrogràfic esquerre de la canal de la cova dels Pintorets i en una cota més baixa que la cova dels Pintorets. Per arribar a la canal de la cova dels Pintorets venint de la cova del Drac, cal remuntar el camí cap al cim de la Mola i un cop fora de la canal de la balma de la Sargantana, seguir uns metres el camí cap a La Mola i anar a trobar la primera canal ampla que surt pel costat nord, a la nostra esquerra. La cova es troba penjada uns quatre metres a la paret de la cinglera.


DESCRIPCIÓ

Cavitat molt ben perfilada seguint una única diàclasi N245 que es va tancant progressivament fins el final dels 12 metres de recorregut, acabant en un bassalet i un parell de formacions destacables. Per pujar els quatre metres d'accés a la boca de la cova del Ramon cal ajudar-se primer d'un corner, i més amunt d'un  boix amb un niu inclòs entre les branques. Amb la arribada de la primavera i els vents, el sòl de la cavitat es sol encatifar de llavors del boix. A l'estiu la cavitat aixopluga una bona quantitat de mosquits i no és difícil trobar-hi nius d'aranya Meta burnetti. A banda de les formacions del fons, només s'entreveuen alguns macarrons prop de l'entrada.CROQUIS

ramon cova croquis largeCODI CAVITAT

Conca de la Vall de Mur  10/040 (provisional)GALERIA D'IMATGES


ramon cova 2 small


ramon cova 7 small


ramon cova 9 small{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.