La Mola, cova de

 lamola TOP Large

 


AMAGADA RERE UNA CORTINA D'ALZINES

 
INTRODUCCIÓ


L'abril de 2012 en Ramon Suades ens notificà que l'escalador Xavi Pereira havia trobat una nova cavitat penjada als cingles de La Mola. En Pereira volia atansar-se a un forat que resultà d'escassa importància, però acabà trobant aquesta interessant cavitat amagada per les alzines. Mesos més tard es va explorar la cova en el decurs d'un espeleopringuer, el mateix any 2012, trobant un recorregut d'uns 19 metres.
 
 

SITUACIÓ

Cavitat penjada. Cal l'ús de material d'espeleologia per accedir-hi.
 
 

 
DESCRIPCIÓ

Amb una boca prou alta per entrar d'empeus, caminarem drets tan sols mig metre, amb un sostre baixant progressivament a alçades d'un metre o metre i mig. D'una direcció inicial N300 canviarem a una perpendicular N30 durant uns 11 metres lleugerament descendents, i finalment la galeria única torna a la direcció N300 uns cinc metres més, acabant en un pas impracticable.
El sòl de l'entrada de la cova apareix farcida de còdols de mida mitjana, i a la volta hi vam trobar un niu de moixó. En tombar, les parets apareixen ben recobertes de colades amb alguna promesa de bandera. Més cap a l'interior, vam trobar un solitari gripau i també un envàs de iogurt que vam suposar que l'hauria traginat algun petit mamífer.
 

CROQUIS

Cavitat penjada. Cal l'ús de material d'espeleologia per accedir-hi.

 

CODI CAVITAT
 
Cavitat sense inventariar.
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.