Bust d'en Clavé, cova-avenc del

 Bust den Clav cova TOPOW

 


Espeleologia i escalada es donen la mà
 
INTRODUCCIÓ
 
 
Corrien rumors que prop del Puigconill hi havia un petit avenc. El 2006 en Xavi Badiella publicà la troballa d'una foradada a la cinglera d'aquest carener que es podria lligar amb el rumor. La nostra aportació fou la troballa d'aquesta cova-avencó, sota mateix de l'agulla del Bust d'en Clavé. A hores d'ara no podem afirmar amb convenciment que cap d'aquestes cavitats sigui l'avenc que buscàvem.
 
 

SITUACIÓ
 
Caldrà partir de la casa de La Barata (Km9 de la carretera Terrassa- Talamanca). Travessarem la riera de Les Arenes i seguirem amunt en direcció al Mas de can Bufí. En travessar el torrent del Forn del Cargol, pararem atenció a agafar el trencall de la pista a la nostra esquerra i que porta al mas de Can Bofí. En arribar al filat de la casa seguirem en direcció nord pel corriol que remunta un tram del carener del Puigconill. Deixarem el corriol a la nostra esquerra i camp a través anirem a trobar el llom del Puigconill. Seguirem carenejant més amunt del cim anant a trobar el peu de la cinglera del Morral Gran i parant atenció a reconèixer visualment l'agulla del Bust. A mig pujar ens decantarem cap a la nostra dreta a trobar la canal on hi ha la cova-avenc del Bust d'en Clavé.
 
 

 
 
DESCRIPCIÓ
 
 
Segurament l'origen de l'actual cavitat podria tenir relació amb el despreniment d'una llastra de la cinglera, seguint una diàclasi generatriu N15. Podem accedir a la coveta uns dos metres, drets, i tombar a la dreta un parell més de metres. En el punt final trobem al sostre l'obertura a l'exterior en forma d'avencó (-3m). Al sòl de la cavitat trobem el rocam amuntegat, segurament producte del fregament causat per la caiguda de la llastra.
 
 

CROQUIS

Bust den Clav cova CROQUIS
 
 

CODI CAVITAT
 
Conca de Les Arenes 13 / 074
 
 
 

 
BIBLIOGRAFIA
 
 
BADIELLA NOGUERA, Xavier. ARXIU del CET  no. 112 gener-desembre 2006.
BARBERÀ I SUQUÉ, JOSEP. Sant Llorenç Pam a Pam (operació entre rius). Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Col·lecció Cavall Bernat / 6. 1979
 
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.