Aranyes, avencó de les


Aranyes avenc WEBTOP Large


SOSCAVANT LA PISTA

 
INTRODUCCIÓ

Petit avenc descobert recentment (2018) pel Xavi Pereira i el Ramon Suades prop de l'aiguabarreig dels torrents del Mal Pas de can Pobla i del torrent de can Garrigosa. Pels volts de 2014 el sector fou estassat i això devia permetre localitzar la boca a escassos metres de la pista que uneix Can Garrigosa i Can Robert. Després d'una mínima desobstrucció el Ramon Suades n'efectuà la primera exploració.

 SITUACIÓ

Partint del mas de can Garrigosa, seguirem la pista que va a can Robert. Poc després de creuar la llera del torrent de can Garrigosa a la nostra esquerra trobarem la balma del Còdol, un petit refugi de carboners obrat entre dos grans blocs. Pocs metres enllà i a l'esquerra de la pista trobarem l'obertura de l'avencó de les Aranyes.

 
DESCRIPCIÓ

Petit pouet d'uns dos metres i mig de profunditat, probablement excavat a favor d'un xaragall que ha continuat soscavant l'aplanament de la pista. El costat est de l'avencó (N20) el conforma la roca de la cinglera mentre que la paret oest són argiles i còdols poc compactats. Tot i que un petit forat sembla buscar la verticalitat,  en el seu escàs recorregut la cavitat es desenvolupa perpendicular a la pista, horitzontalment, de forma que amb el temps probablement es produirà algun tipus d'esquerda en el traçat. La boca de l'avencó abans de ser eixamplada era pràcticament circular, i a l'interior es trobaren nombroses mostres d'aràcnids i els seus nius. I també aquests bolets.
 

CROQUIS

Aranyes cova CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

Conca de la Riera de les Arenes, Sant Llorenç 13 / 076 (provisional)
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.