Cavall Bernat, foradada del 1.0


Cavall Bernat foradada WEBTOP


 EL CAVALL BERNAT FORADAT

 
INTRODUCCIÓ

Qui havia de dir-nos que el monòlit probablement més ascendit de Sant Llorenç del Munt amagava una cavitat a les seves entranyes! És ben sabut que espeleòlogs i escaladors no acostumen a intercanviar cromos, però en aquest cas un escalador va citar-nos una foradada dalt del Cavall Bernat que ell havia aconseguit de travessar. I el Ramon Suades i el Xavi Pereira van fer-hi cap el 2010 per corroborar-ho, però tanmateix no la van creuar. El 10-11-2018 s'hi va acostar el nucli dur d'Espeleopringuer i vaig tenir l'honor de pujar per primer cop a la meva vida el Cavall Bernat per la via normal, gaudir de les vistes del lloc, i de baixada fer la travessa integral per la Foradada. Per a mi també ha estat una manera ben original de celebrar els 10 anys del caudelguille!

 

SITUACIÓ

A uns divuit metres de la base del Cavall Bernat
 

 
DESCRIPCIÓ

La cavitat segueix una diàclasi generatriu N120 amb un recorregut aproximat d'uns 5m. La diàclasi però, abasta més del què es pot recórrer i tant per sobre del sostre planíssim de la foradada fins al cim del Cavall com per sota, al peu de la reunió de la via 'Negrona' (cara est) i també al peu de la reunió de les vies 'Creu Roja' i 'CES' l'esquerda ateny tota la part alta del monòlit. Si es vol fer integral, recomano entrar per la via 'Negrona' per tal de fer més peu per abandonar la corda i entrar a la cavitat. L'altra boca és més compromesa per fer aquesta maniobra. L'alçada de la galeria és d'uns 2,90 metres, però la part practicable és el metre i mig de la part del sostre, força estret especialment a la part central on la galeria fa una mica de meandre.
 
 

CROQUIS

Cal un croquis per saber on és el Cavall Bernat...?

Cavall Bernat foradada WEBCROQUIS

 

CODI CAVITAT

 

Conca de Les Arenes, Sant Llorenç 13 / 078 (provisional)
 
 

 
ENLLAÇOS

 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Comentaris  

#4 xorx 03-12-2018 17:47
Gràcies però qui has vist a la foto és el fill del Xavi Pereira! Igualment tots ens conservem bastant bé :lol:

Salut!
#3 Pepillu 67 26-11-2018 20:58
Quants noms il.lustres......
El Cavall fins i tot es deuria posar nerviós.
He vist aquets noms varies vegades als potets, ara els he pogut veure la cara. UN PLAER !!!!
El Quicu i el Xavi son més joves del que em pensava
#2 Pot de Registre 22-11-2018 23:14
Ben documentat, però hauríem d'anar a les fonts citades al Catálogo (bàsicament el mapa de l'Alpina 1969) perquè si fos així, ara mateix tindríem DOS FORATS DEL VENT
#1 Jordi de Valles 22-11-2018 18:21
Aquesta cavitat ja surt citada al Catálogo Espeleológico de la prov. de Barcelona: FORAT DEL VENT

Els comentaris han estat suspesos temporalment.