Infern, pou de l'


Pou de lInfern clotWEBTOP


A SANT LLORENÇ SAVALL L'INFERN ÉS POC PROFUND 

 
INTRODUCCIÓ

Vam ensopegar amb el suggeridor topònim del Pou de l'Infern fent un buidatge d'afrontaments de trossos de vinya dels anys trenta del segle dinou. Tres parcers (Jaume Rius, Francesc Casanovas i Fcesc Valls 'Mariano') tenien vinya al lloc dit el Pou de l'Infern, topònim que 20 anys més tard ja no apareixia a l'amillarament. Pel número de finca de cada tros vam saber que el Pou de l'Infern havia quedat integrat dins del Camp d'en Lluís, un altre topònim que avui gairebé ha caigut en l'oblit.
Lluís Vergès i Solà* anomena la cavitat Sot de l'Infern 'clot profund que arriba fins a poques passes del propi riu'. Jaume Pujol, arrendatari d'uns horts propers ens hi acompanyà.

 

 
 SITUACIÓ

Partint del Pont de les Conques prendrem el trencall que segueix paral·lel al riu en direcció Vilatersana via torrent Bo. Passarem pel costat del Camp d'en Lluís. Deixarem a la nostra dreta la pista que mor a la caseta i el torrent Bo. Nosaltres seguirem paral·lels al riu, aviat davallant fins al pont de pedra seca que salva el torrent Bo i que fou reconstruït després de l'incendi de 2003. Sota mateix del pont hi ha el Pou de l'Infern.
 

 
DESCRIPCIÓ

Clot profund del tàlveg del torrent tancat amb parets verticals, de poc més de tres metres de profunditat. És possible que amb les aportacions del torrent el clot original hagués estat més profund. El tram de sis metres de torrent té una orientació completament nord i per aquesta banda forma una petita cavitat concrecionada d'uns dos metres, sense continuïtat. Nombroses restes de ceràmica moderna foren trobades en el curs de l'exploració, i alguna roman semienterrada. Metres més avall del tàlveg un pontet molt embardissat creua el torrent.


 

CROQUIS

Pou Infern CROQUIS Medium
 

 


 
 
BIBLIOGRAFIA

*
VERGÉS i SOLÀ, Lluís. Foranies i altres coses de Sant  Llorenç Savall. Guia il·lustrada d'un poble reblert d'història. 1971.
ENLLAÇOS


La Foradada de la Sagristia

Recuperant el topònim del Camp d'en Lluís


 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.