Pedra, balma de la


Pedra balma de la WEBTOP Large


Refugi de Teixons

 
INTRODUCCIÓ

Com el nom indica, la canal de la Pedrera és sembrada de grans blocs de conglomerat, sent aquesta balma un bon exemple. La cavitat fou localitzada el mateix dia que ho fou la cova de la Pedrera i la del Ninot, el 21-12-2006. A l'interior de la balma es van trobar un crani i una mandíbula sencera de Teixó* (Meles meles)

 
 
* informació facilitada per Miquel Nebot de la secció Villalta del Museu Crusafont (Sabadell), on estan dipositats els ossos
 

 SITUACIÓ

Partint de la casa de can Pèlacs anirem a trobar el camí que passa per sota de l'avenc homònim i va a buscar la canal de la Pedrera. Ens enfilarem canal amunt per l'únic corriol disponible fins arribar gairebé a la capçalera on trobarem les primeres parets de nivell carbonàtic (aprox. 920m alt) sortirem per la nostra dreta passant a frec de la cova de la Canal de la Pedrera i seguirem a peu de cinglera cap a llevant, passant per la cova del Ninot i més enllà, creuada una torrentera, trobarem tot de blocs entre els quals la balma de la Pedra.
 

 
DESCRIPCIÓ


Gran llosa de conglomerat eocènic amb la panxa ben plana fent de sostre d'una cavitat d'uns deu metres de fondària. Tot i que en aquest cas la orientació de la balma seria bastant aleatòria, el traçat segueix una direcció N35. Tot i que la galeria fa una bona amplada (entre 5 i 3m) ben aviat la progressió és estirada a causa del pendent creat pels sediments de la canal que la reomplen.
 

CROQUIS

Pedra Balma CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

 Conca de Les Arenes 13 / 077 (provisional)
 

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.