Diari d'abord

De cara a Barraca (9) Abellerols

De cara a barraca (9)       la barraqueta i la barraca de la Baga de Comadran

 

Avui us proposo una caminada ben fàcil, partint de la Vall d'Horta, a Sant Llorenç Savall. Deixarem el nostre vehicle en un indret conegut dels seguidors d'aquesta sèrie de caminades pel patrimoni rural: l'aparcament del camí a la Pedra d'Áliga, passada la casa (indicada) de cal Comadran i abans d'arribar a la cruïlla per anar a can Brossa. El punt exacte conserva una alzina sota la qual sovint es pot deixar el vehicle. Del camí que puja a la Pedra d'Àliga ben aviat en surt una pista a l'esquerra que seguirem. Després de dos revolts amb pujada, trobem la 'barraqueta', una barraca de planta quadrada al costat mateix de la pista. (Característiques; ampl-1,14m x 2m fons, h porta -1,10m). Es tracta d'una barraca que aprofita un gran bloc de conglomerat, orientada N40E, mirant cap el veí turó d'Abellerols. A dins encara es conserva una funda de cadena de serra mecànica (made in Canada), suposem que de l'estassada posterior al 2003.
Si seguim la pista arribarem a situar-nos damunt el torrent que fa de partió d'aquest vessant de la Pedra d'Àliga, indret conegut als mapes amb el nom de Baga de Comadran. Doncs bé, caldrà seguir uns metres i mirar per sota el vessant que som nosaltres fins a veure la
Barraca de la Baga de Comadran, uns cinquanta metres sota nostre. (Característiques; ampl-1,58 x 2m ampl x 1,58 h). Una barraca molt ben proporcionada però amb el sostre parcialment esfondrat que conserva, no obstant, el dintell i la pedra de tancament. La porta, que mira al S-SO i està adosada a un marge de conreu, amida 1m d'alçada per 0,63 d'ample. És una barraca que, amb relativament poc esforç, es podria mirar de conservar.

Bona caminada i, si sou allà en cap de setmana, aprofiteu per dinar al Racó de can Brossa (tel- 93-7140186). No hi tinc comissíó, és que s'hi menja bé!

 

{play}images/stories/mp3/stagnes.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.