Diari d'abord

Nova Surgència a Castellar 1.0

 
 
 
carme font intermitent 2 small
 
O com a mínim retrobada. No hi ha, que jo sàpiga, cap referència bibliogràfica al respecte. Però darrere la pinassa i la brolla (cliqueu damunt la foto) sí que hi havia una pintada en groc. Dèia "F. I." i nosaltres l'hem interpretat com a Font Intermitent. Origen de la pintada? Sabem que un desaparegut grup espeleològic de Sabadell anomenat Talps (S.E.S., Centre Excursionista del Vallès) van fer una molt bona feina de prospecció per la zona, localitzant entre d'altres, cavitats com l'avenc dels Talps i el de les Fusines, cova de les Bales, avenc dels Peps, avenc de la Pala etc. Probablement ells van fer la pintada, que ha passat completament desaparcebuda fins avui.  Pel que a fa la intermitència, nosaltres no recordem haver vist cap mullader per la pista que creua per sota, però tal volta en època de pluges torrencials la cavitat es torni activa. Caldrà que els seguidors de les  fonts de Sant Llorenç  afegeixin aquesta referència a la seva llista i ens puguin aclarir si és o no una font intermitent, com nosaltres pretenem.
La cavitat, d'uns tres metres i escaig de recorregut, presenta un minúscul forat inferior de major recorregut, per on podria ser que marxés l'aigua. Situació? Uns 27 metres a l'oest de la coneguda font del Carme i el seu entorn arranjat els anys cinquanta per un 'J.V', un 'amigo' 'excursionista' 'montañero'. És molt aprop i per sobre la pista d'accés a la font, però un mur d'esbarzers n'impedeixen l'accés des de la pista. La millor forma d'arribar-hi és pujar pel corriol que surt de la mateixa font per pujar el Serradell, seguir-lo uns cins o sis metres fins a trobar una primera feixa de pedra seca que seguirem per sobre cap a la nostra esquerra uns 27 metres fins a trobar un parell de pins tombats cap a la pista, i baixar fins el peu de la feixa. La surgència és travessada per aquesta feixa.
Us adjunto la millor bibliografia sobre les fonts de Castellar i entorn.
 
 

 
 
ALVAREZ I JAEN, Josep. FONTS I LLOCS D'APROVISIONAMENT. Parc Natural Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i zones límítrofes. Abril 1997. Inèdit.
 
 
CARDONA, Pere; SORS, Josep; VILA, Ramon. LES FONTS DE CASTELLAR. Centre Excursionista de Castellar. 2003.
 
 
ANTONELL, Albert. DESCOBRIR CASTELLAR. Editorial Setmanari Forja. Maig 2006.
 
 
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}
 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.