Diari d'abord

Novetats amb presses

S'ha descobert un nou avenc a Sant Llorenç, la cova-avenc Quim Solbas, i ens hem de felicitar pels resultats que segona exploracis'obtenen i per compartir aquesta experiència tan emocionant d'explorar una cavitat inèdita també amb membres d'altres clubs. La unió fa verament la força.
Al parc hi ha vora doscents avencs, però ara de cop sembla que alguns només tenen pressa per conèixer aquest, i la resta de món s'ha tornat opac! Si els deixéssin, alguns hi entrarien a empentes abans que els propis descobridors, fins i tot gent que quan els parles d'espeleologia i Sant Llorenç et miren com dient que aquests dos mots no són compatibles i que és perdre el temps... diguin el que diguin, Sant Llorenç és una escola d'espeleologia com n'hi ha poques. Hi ha altres persones que potser ni pensen baixar-hi però ja volen la situació GPS exacte abans que la tingui el veí. Potser els hem de disculpar, normalment els que actuen així és perque tenen algun interès econòmic darrere (han de vendre un llibre, un mapa, un catàleg etc ). T'ho demanen com si anéssin a perdre la vida amb qualsevol novetat. D'altres simplement tenen pressa per ser els primers en hissar la bandera amb les sigles d'un club determinat. Tot plegat passa com els dies de rebaixes dels grans magatzems: la gent no és que tingui cap necessitat concreta, és que volen ser els primers en tot i no volen perdre's no se sap ben bé què!
Per la nostra banda i com que la exploració d'aquesta cavitat està essent col·lectiva i majoritàriament encapçalada per membres de la SIS del CET, pensem que la publicació completa d'aquesta nova cavitat correspon que sigui en un proper ARXIU del CET.
Al Caudelguille publicarem en breu la corresponent fitxa resumida de la cavitat i també un vídeo realitzat íntegrament amb imatges extretes de la primera exploració de l'avenc Quim Solbas. Perquè ho pogueu fruir amb calma, al ritme de les descobertes. No tingueu pressa: fa dos dies la cavitat no existia i no està previst que ho deixi de fer demà! Gaudiu d'aquests i altres relats, com el de la segona exploració que ha publicat Tomàs Roy al Blog de la SIS. I gaudiu també de la vida i del paisatge, que són dos o tres dies.


 


Els comentaris han estat suspesos temporalment.