Diari d'abord

La història es repeteix


DESCOBRIM UN NOU ABISME A LA SERRA DE L'OBAC


nous abisme vertical mediumIncreïble. Comptàvem haver d'esperar uns deu anys per trobar una cosa així, després de la descoberta de l'avenc Quim Solbas. Però en el darrer dia de campanya de Setmana Santa per l'extensíssima canal de la Fontfreda, després de diverses sortides a l'encalç d'una 'balma de l'Autobús', una balma enorme citada pel ja desaparegut Joan Boixader i també pel seu oncle Vicenç Boixader, despres d'una duríssima jornada, tan dura que hem batejat una balmeta com la balma del via Crucis, de cop i volta ens trobem amb una boca d'avenc immensa, inabastable. Una boca de més d'una vintena de metres de llarg per més de 4 en el punt més ample....un abisme que sens dubte ens farà oblidar l'excitació que ens va produir ara farà sis mesos la boca de l'avenc Quim Solbas (10mx3m). Al costat d'aquesta boca, l'avenc de Castellsapera quedarà a partir d'ara com la 'd'un petit avenc'. I la profunditat....!!! El Quim aquest cop ja no hi pensa baixar ni en broma, per molt boniques que siguin les formacions! Potser per això ha tornat a fer el gest gairebé insensat d'abocar-se al límit del precipici, com ja va mirar de fer dins la cova-avenc homònima.
Els dos estem en estat de xoc.
Estigueu atents, perque mentre es decideix l'equip que farà l'exploració de la cavitat i trobem la data adient, us mantindrem informats. Serà un equip, com sempre, reduït.
Mentrestant, si algú té notícia de la 'balma de l'Autobús' de la Fonfreda, que es posi en contacte amb nosaltres. Tindrà visat exclusiu per assistir a l'exploració de la novíssima cavitat, ni que sigui en qualitat de fer servir l'equip de comunicacions amb l'exterior! Fins aleshores em penso que tant el Quim com jo no dormirem, imaginant profunditats abismals, llacs subterranis, formacions impossibles... estem a la volta d'un grandíssim descobriment. En aquest treball de recerca de la balma, val a dir que hem comptat amb la col·laboració puntual del Ramon Suades, el Josep Abad i Xavi Pereira, que van tenir la sort de trobar una nova i original cavitat a la zona, la cova dels Ponts de Roca. Enhorabona!  Però ara cal aturar les recerques  i meditar aquest nou repte, sense oblidar que amb prou feines coneixem un 10% del que pot donar de si aquesta vasta extensió que és la canal de la Fontfreda, plena de sorpreses. Estarem en contacte.

nous abisme boca medium


{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.