Diari d'abord

Caminada per les barraques restaurades

El proper dia 15 de novembre posarem a prova l'itinerari matinal publicat recentment en aquesta pàgina: el Castell de Pera i la Volta de Pedra Seca. Amb aquest itinerari seguirem el rastre dels rabassaires llorençans i les seves barraques de vinya del segle XIX, avui completament restaurades, i farem el cim de l'emblemàtic castell roquer del segle XI.
Noms com ara Josep Bruac 'el vell Jesus' del carrer St Feliu, Llorenç Utzet 'el Constanso' del carrer Nou, Ramon Tantinyà 'xic Tintiñá' del carrer Rifé (avui ctra. Monistrol), l'enterramorts Francesc Gutés 'lo Ànima' de plaça, Anton Vilatersana 'el bagarro' del carrer Raval o Llorenç Clusella 'el pet de ca' del carrer del Mig de Creu de Pedra, foren els pagesos i parcers que cultivaren les terres de la casa Saladelafont (Sant Llorenç Savall), i deixaren l'empremta en els murs de pedra seca i molt especialment, a les seves barraques de vinya. Si avui encara podem parlar de regeneració del bosc després d'un incendi, en bona part ho devem al seu esforç.
 
sortida castell de pera gold small 3

Així doncs, els qui vulgueu fruir d'una caminada carregada d'història reserveu-vos el proper diumenge 15 de Novembre.

 

Quedarem a la Font de l'Aixeta (Escola Josep Gras, Sant Llorenç Savall) a les 9h i allí ens distribuïrem en el mínim de cotxes per fer l'aproximació al pont del Bosc Negre (Km 23,7 de la carretera a Monistrol de Calders), el nostre punt de partida.

 

Per aquesta sortida, només cal dur l'esmorzar i calçat adequat per caminar.

 

De tant en tant convé deixar de banda la virtualitat i trobar-nos en el món real!

 

Estigueu bons i ens veiem el proper dia 15.
 

Grup de Pedra Seca Ballestar
St Llorenç Savall

Els comentaris han estat suspesos temporalment.